Ferretopia

Jæger

Startet af Lucifer_og_Satinas_mor, 29. Juni 2014, kl. 16:32

Lucifer_og_Satinas_mor

Hjælp!

Jeg har snart haft Lucifer i 2,5 år, (han er fra december 2011). Jeg har altid været meget "stolt" af ham, han var utrolig nem at bidetræne, altid kærlig og omsorgsfuld både overfor mig og min familie og hans "samboere", to andre fritter fra april og juni 2013. Ja, han kan nogen gange lege lidt vildt, men det er jo typisk fritter, og han bider ALDRIG hul på huden, kun en gang imellem lidt for hårdt.

Lucifer har altid været vegetar. Han spiser selvfølgelig tørfoder, og som godbidder vitaminpasta, æggeblomme og en sjælden gang imellem lidt rosiner (ja, ved godt, at det er usundt, men han voksede op med det, og får det kun meget sjældent!)

Sidste år begyndte han dog at "jage" snegle, edderkopper, billet og insekter. Han "sneg sig ind på dem" og spiste dem. Jeg var ikke så glad for det, men siden der var tale om så små dyr, gjorde jeg ikke noget ved det.

I dag gik han dog for vidt! Han gik løs ude på min græsplæne, jeg stod et stykke fra ham og talte med min far. Da jeg havde alle tre fritter løse på én gang, så jeg ikke helt, hvad der skete. Jeg hørte dog pludselig en vred skræppen. Det kom fra en fuglemor. Lucifer havde fanget hendes unge - og var i gang med at flå den!

Jeg skældte Lucifer meget ud, og det var tydeligt, at han ikke kunne forstå hvorfor. Jeg er virkelig vred over, at han begynder at fange og spise dyr - er der ikke noget, man kan gøre ved det? Eller er det bare mig, der er for sippet?

Cille

Undskyld, men du er klar over det er et rovdyr du har ?
Og ja det lyder måske lidt flabet at skrive sådan, men det er jo hvad han er, og han gør jo bare hvad han ville gøre fra naturens side.
Så han er nok ikke helt vegetar som du skrive :) og synes måske lige han ville have noget kød

Beate

Ja, du er for sippet. Du skal ikke skælde ham ud for naturlig adfærd :( dette er hans instinkt og kan ikke ændres.
Havde det været mine ville jeg være SÅ stolt over at de sørget for sin egen aftensmad :D

Ildere ER rovdyr og har meget meget meget MEGET godt af kød, og intet grønt/frukt/osv. De bliver syge.
Venlig hilsen Beate, Felix, Linus, Mink og Luke

boomerang

Jeg håber bare at Lucifer fik lov at spise den fugleunge færdig. Bravo for den lille jæger <3

Kiddo

ja, du er for sippet  ;) :P
ej, selvfølgelig skal din ilder ikke spise vilde fugle, da de kan have en masse sygdomme og andre ting, som kan være skadeligt for din ilder, og det samme gør sig også for insekterne... :S

MEN, jeg syntes klart det er forkert af dig at skælde ham ud, da han sådan set kun fulgte sine instinkter, og spiste hvad der er naturligt for ildere.  :nej:

Den del med at han er "vegetar" er det fordi du ikke har givet ham råt kød at spise før? eller fordi han ikke har vist interesse for det, før nu?

den del med rosinerne, jah, det er ikke smart, og personligt ville jeg aldrig give min ilder rosiner...
(og hvis det er fordi i mangler inspiration til godbidder, kan man i stedet give melorme, tørret kylling / okse og kaninkød i strimler, tørret kyllingestykker osv..)
 
Hvorfor er det at du ikke vil have at han skal spise kød?
For hvor han viser interesse for kød, syntes jeg da at du skal introducere ham for nogle forskellige typer, så som mus, ørkenrotter, rotter, og kylling. :)
hvor du ligesom har styr på at foderdyrene er sunde og raske, og at han kan prøve det under opsyn.
:)
Your problem is you think your problem is your problem

AlisVolatPropiis

Hejsa :)

Ja du er lidt sippet, jeg kan godt forstå det helt sikkert har været en chokerende oplevelse for dig, men det er i sidste ende -og det her kommer til at lyde SÅ meget hårdere end jeg mener det...men det er din skyld :) Han er et rovdyr der følger sine instinkter :) På samme måde som man ikke forventer en løve ville lade et lam være (han kan ikke lære at lade være). Du er den der kan forhindre det sker i fremtiden, selvom det i denne situation ok var svært at forudse. Så "skyld" skal lige tages med et gran salt....håber du kan læse det som "mere din skyld end hans" og ikke.."du er en fugleungemorder" -hehe :)

Rosiner er udover at være ligeså sukkerholdige som vingummi (og sukker er meget usundt for ildere, og insulinoma er en skrækkelig sygdom) så er der i en vis procentdel af dem et giftstof som har forsaget mange dødsfald hos hunde -de får simpelthen akut nyresvigt af det -og det overlever man sjældent. De siger der skal 6 rosiner med dette giftstof i -til at slå en fuldvoksen rottweiler ihjel. Så jeg tænker en rosin nok er rigeligt til en ilder. -I dette tilfælde ville en vingummi være sundere for ilderen end rosiner (udover jeg tror de sætter sig på tværs i tarmene -så skift ikke!)

Anne

Enig med de andre. Han fulgte bare sit instinkt og alle mine ville have gjort det samme. Det er da kun positivt, at han opfører sig lige som han skal. Hvis du vil forhindre det sker i fremtiden, så må du holde øje med hvor han går, så du kan forhindre det. Det er synd at skælde ham ud for naturlig adfærd. Det svarer til at du bliver overfuset fordi du spiser en sandwich.