Nyheder:

Velkommen til Ferretopia!
Ris, ros, forslag og hjælp til Ferretopia foregår i Feedback.

Hovedmenu

Faurholts-ildere

Startet af Faurholts-ildere.dk, 14. December 2010, kl. 15:17

Faurholts-ildere.dk

Opdrætternavn: Faurholts-ildere
Sted: Frederikshavn
Opstart: 2002
Målsætning: Mit ønske er at lave gode kæleildere, med et godt helbred, og dermed lang levealder, forsøge desuden at lave ildere, der vil have en god chance for at klare sig godt på udstillinger.
Antal kuld: i 2010 rundede vi kuld nr. 18
Næste kuld: Laver 2-4 kuld pr sæson.
Antal dyr: max 10
Avlsdyrens oprindelses land: DK, Finland og Litauen
Brug af linjeavl/indavl: Nej
Farver: Pastel og vildtfarvede/standard
Pelstype: Korthåret, semiangora og angora
Stamtavle: Der er stamtavle på de fleste af mine avlsdyr. Indgår et dyr uden tavle i en parring, vil der altid være tavle på det andet dyr.
Gennemsnitslevealder: 5 år. I dette gennemsnit er ikke medregnet bortløbne dyr, og dyr aflivet pga ikke relevante sundhedsmæssige årsager.

Pris:
2500,- kr. for kæleildere solgt i DK
3500,- Dkr. for kæleildere solgt til Sverige og Norge. Prisen er her incl pas og levering indenfor en aftalt radius på ca 100km fra færgehavn.
Salg til førstegangskøbere: Ja
Salg til unge under 18 år: Ja med værges accept og underskrift.
Kontrankt og garanti: Ja, garanti er 2 år og nærmere defineret i kontrakt.
Salg til avl: Ja, dog ikke fra alle kuld.

Hvalpen:
Hvalpen vil være sundhedstjekket ved dyrlæge, fået chip og være vaccineret.
Hvalpen vil være bakke- og bidetrænnet. Vant til at spise både råtkød og tørfoder, og kunne drikke af måde drikkeflaske og skål.
Med hvalpen følger: Hvalpebog incl sundhedsbog, DVD m. foto fra opvæks, køje eller mulepose efter eget valg samt lille seng. 800g foder. Hotlinehjælp via mail med div. spørgsmål der kan opstå.

Krav til vores dyr anvendt i avl:
Jeg har forsøgt at skaffe nye blodlinjer til DK via Litauen og Finland, og er fortsat på udkigi udlandet efter dyr, der vil passe ind i den videre avl. Når jeg indkøber avlsdyr er disse altid med tavle, og uden fansy farver i linjen eller aftegninger. Jeg starter dog også nye linjer op, og her skal dyret have bevist sit værd, ved at have et fortræffeligt sind/gemyt og et godt helbred. For hanner gælder, at de skal være mindst 3-5 år og tæver mindst 2 år. Stort set alle mine avlsdyr har deltaget på udstilling, hvor de har vundet flere pladseringer, alt fra 1. til 4. pladser. Jeg anvender alle pelstyper i min avl; men avler ikke målrettet efter at lave angora, og vil der være mulighed for angrora i et kuld, forsøger jeg at disse bliver uden næsefejl.

Beskrivelse af mit opdræt og mig selv:
Vores dyr går i store voliere med adgang til indebure, desuden er hele kælderen indrette som et stort legerum, med masser udfordringere. De bor på skift oppe i stuen, og det er også oppe i stuen vores drægtige tæver føder og opfoster deres hvalpe. Dette for at alle hvalpe fra dag 1. kan vende sig til mennesker, være i hænder og opleve alle de lyde der er i et hus - støvsuger, musik, tv mm, og opnå en god socialisering. Fra hvalpene er ca 3-4 uger flytter de i løbegård, fortsat på 1. sal, og løber frit i vores stue flere gange dagligt. Fra hvalpene er 6 uger møder de andre ildere, og leger med husets katte. Vi opdrager vores dyr med positivforstærkning, mange godbider og ros, og ignorer ved negativ adfærd. Desuden bruger vi de andre ildere som rollemodeller. sidstnævnte skal forståes på følgende måde: får vi en ildere ind, der er bange for mennesker, sættes denne sammen med en af vores mest tillidsfulde, for at denne kan vise at mennesker er "gode", og den vej igennem skabes der kontakt. Vi forsøger i videst mulig omfang ikke at afstaffe dyret, men finde årsagen til dens negative adfærd.
Vi har gennem alle årene haft den samme dyrlæge Mogens fra "Krogen" Frederikshavns dyreklinik, der også har været på hjemmebesøg, og han kan derfor sige god for vores måde at have dyrene på, og ved at alle dyrs sundhed er i top. Alle vores dyr kommer til regelmæssige sundhedstejk og er altid opvacineret med såvel Febrivac som Rabis.
Os mennesker bag opdrættet, er min mand Niels-Peter der er uddannet tømrer og er fra 55. Np har lavet stort set alle bure og voliere. Jeg, Pernille, er en årgang 53, og uddannet med det "grønne bevis" og har desuden arbejdet som insiminør, og har den vej igennem et indgående kendskab til avl og genetik, og  vi har begge herudover en socalpædagogisk udd.

Kontaktoplysninger:
Faurholts-ildere v/ Pernille Faurholt
Mail: faurholts-ildere@hotmail.com
www.faurholts-ildere.dk
Tlf: + 45 20 98 83 78

ildermor

Jeg har købt mine to Rajni og Rex hos Pernille, og har været SÅ tilfreds med "servicen". Er blevet hjulpet igennem alt det basale fra bunden af, har kunnet ringe, skrive, maile, og komme på besøg og stille spørgsmål, og se hvordan man gjorde det bedst :) Har oplevet det hele som positivt, 1 gangs ilder køber skal have meget vejledning. Havde dog et par veninder der har haft ildere så vidste en smule, men ikke meget.
Både rajni og rex var bide og bakketrænet rigtig godt op, de har opført sig pænt og der er lagt et godt stykker arbejde inden under. Rex mente at han skulle bestemme den første måned han boede hjemme hog mig, det var dominansen i ham der styrede det :P Men fik jeg pillet af ham, og nu er han den bedste ven jeg har <3

kan varmt anbefale folk at bruge Faurholts ildere :) Trygt og godt sted.

Amazing Ferret

Fin side :)

Men der er lige en ting der undrer mig. Under vores dyr er der Faurholts Puspa II og så stamtavle. Men er morfaren ikke Chewie? Den fra Hanne af, som desværre er død?