Ferretopia

Ilder søges til førstegangs køber

Startet af Skovfyr, 17. November 2013, kl. 10:46

Skovfyr

Som overskriften siger, så søger jeg en ilder da jeg endelig føler at jeg kan rumme den, og har pladsen og stabiliteten i mit liv (Det tog også kun 7 år :o)
Jeg vil være så fræk at kopiere teksten fra indlægget læs inden, så i kan få en ide om hvad jeg søger
Køn: hun
Alder: Kan se fordele i at anskaffe mig en ældre ilder men også fordele i at anskaffe mig en hvalp, så i bund og grund, er jeg åben for køb uanset alder, men det skal være en ilder der ´Fungere´
Farve: Er ikke interesseret i en albino. alt andet har min interesse, 
Bakketrænet? /bidetrænet?/ evt tricks: at de har en ide om konceptet vil være en fordel :lol: men lidt træning avfskræmmer mig ikke, men hvis i har en ilder der er et håbløst tilfælde, er det nok ikke en go førstegangs ilder for mig =)
Temperament: har selv krudt i røven, så måske noget der matcher :lol: det eneste ulempe i temperament vil formentlig være hvis det er en ilder der er meget nervøs anlagt.
jeg ejer ikke et bur, har planer om at anskaffe mig det så snart jeg har fundet en ilder, eller evt modtage bur med i handlen
Pris ide. kommer helt an på hvad der er med i handlen, men en opdrætter hvalp til 2500+ lyder meget voldsomt...
Håber at jeg finder mig en ilder, der kan få en plads i mit liv, så håber på en god respons på min post, så hvis der er en der kender en eller noget må de meget gerne sige til ;-)

p.s. Er bosat tæt ved esbjerg, så min smertegrænse ang afstand er nok jylland og fyn =)

lille_jill

Bare lige som note:
Det kan godt være at en opdrætterhvalp koster 2500 kr og en genbrugsilder til 1000 kr derfor lyder fristende pga. prisen. Men når man får sådan en, så skal man regne med, at den som oftest kræver en re-vaccinering og i mange tilfælde mangler den også chip, hvis man ønsker dette. Så følger der måske også uønskede dyr med i form af lopper og øremider, hvor der også skal gives en kur. Der kan være knækkede tænder eller sygdomme pga. dårlig kost eller forkert ilderhold (fx hvis de har gået i savsmuld).
De fleste opdrætterhvalpe sælges med chip, vaccine, dyrlægetjek, god baggrund, foderpose, noget sengetøj og mide/loppe-fri. Det er ikke fordi man tjener noget på at have hvalpe, faktisk er der rent underskud hele vejen igennem.

Jeg er stor tilhænger af at man køber genbrugsildere, fordi der er rigtigt mange dejligt dyr derude som mangler et nyt hjem :) Havde selv 2 meget dejlige formidlingsildere inde for ikke så længe tilbage. Man skal bare ikke gøre det fordi der er en prisbesparelse i det, for det kan meget hurtigt blive dyrt.

Håber du finder de ildere du søger. God jagt :D