Ferretopia

Lungebetændelse?

Startet af Michael, 1. Januar 2017, kl. 22:25

Michael

Hej alle, jeg har en ilder på 2½ år som i ca. en uges tid har været meget sløv det vil sige han leger ikke og ligger for det meste bare og slapper af, han har hurtig vejrtrækning når han er vågen ca 40-50 per min, og normalt når han sover på omkring de 28, han spiser faktisk meget godt nok omkring 40 gram om dagen og drikker vand.

Jeg bruger normalt lone riberholdt som dyrlæge men hun havde lukket i torsdags så jeg kørte til søren på trollsminde dyreklinik, som kikkede ham igennem og lyttede til ham osv. han sagde det var en lungebetændelse og han skulle på en omgang antibiotika i 10 dage, hvor vi er på 4 dagen nu og ikke nogen videre forbedringer endnu.

Det jeg gerne vil høre om er, om man overhovedet kan stille en diagnose som lungebetændelse ved kun at lytte til en ilder? tænker hjertefejl osv. har jo samme symptomer og skal man ikke lave et røntgenbillede for at være sikker og for at se om der er væske i lungerne?

Ville også gerne høre fra jer som har haft en ilder med lungebetændelse om hvilket symptomer ilderen havde, hvordan diagnosen blev stillet og om i også kun gav dem en antibiotika behandling for det.

Mvh.
Michael.