Ferretopia

Manglende underuld?

Startet af lizzy171002, 10. November 2011, kl. 13:08

lille_thor

Hmm tænkte på barky, måske hun ku være semi angora ?
Jeg elsker jer Thor, Sif, nidhug og perry  <3 lille skotta pigen hvil i fred

Barky

Det kunne hun godt være. Men uden at vide om en af forældrene ER angora er det helt umuligt at vide.

Jeg havde en meget langhåret korthåret ilder som ikke var semiangora. Hun havde bare ret lang pels ift andre korthårede ildere. Og hun var slet slet ikke angora.
Bla bla bla.... Hilsen Julia

lizzy171002

Freja er 3½ snart 4.

Hun har ingen hår på næsen, ud over en lidt 'lav' hårgrænse. (Lav, altså ned mod næsetippen) Knopper? Hvordan knopper? Næsen er jo ikke helt glat, men jeg syntes heller ikke den er meget ru.

R.I.P. Freja

Barky

Det jeg tænker, hvis hun er lidt oppe i alderen og er ret tyndpelset er at det muligvis kan være binyrekræft, som giver pelstab.
Det er en langsomtvoksende tumor i binyren, som kan hæmmes af et Suprelorin implantat. Det giver pelsen tilbage, og ny energi til ilderen. Og det hæmmer/bremser tumorens vækst.

Man kan dog godt operere det, men problemet er hvis tumoren sidder på den "besværlige" binyre. Den binyre som ligger meget tæt ad en stor arterie. Man kan scanne ilderen og se hvor den ligger, men de fleste vælger at give et implantat alligevel fordi at det er så nemt og simpelt ift. en stor operation.
Bla bla bla.... Hilsen Julia

Barky

Bla bla bla.... Hilsen Julia

lizzy171002

Nej sådan en har hun ikke! :)

Det er jo lige netop det at hun ikke taber hår. Hun fælder ikke engang endnu. Hendes pels er ikke tynd, der er bare ikke noget underuld. Når man deler pelsen er der tydeligt kun det ene lag pels. Tager hende dog til dyrelægen alligevel, hvis du da mener at det kan være det. Den bedste her nordpå er i city-syd, ik?

R.I.P. Freja

lille_thor

Citat fra: Barky efter 10. November 2011, kl. 17:40
En angora har en lille "dut" i næsen, det ser sådan her ud


Kilde: http://www.canit.se/~griffon/ferrets/images/lh/lh-sth9812-1.jpg
ja eller en lille knop som Thor har.
Jeg elsker jer Thor, Sif, nidhug og perry  <3 lille skotta pigen hvil i fred

Barky

Har du kigget nærmere på hendes hud der hvor der mangler pels. Om der er nye små hår på vej?

Har du set andre af hendes pelsskifter? Har hun altid haft så lidt pels?
Bla bla bla.... Hilsen Julia

lizzy171002

Jeg har kun haft hende i to måneder, men hendes tidligere ejer sagde at hendes pels altid har set sådan ud. (Jeg var nemlig også bekymret over den da jeg hentede hende)
Hendes hud er lidt lyserødlig, men jeg syntes ikke jeg kan se nogle små hår. Den ser ellers sund nok ud, ingen flagning, sår, eller noget. Der mangler ikke pels nogen steder mere end andre, den er meget regelmæssigt fordelt. Er der andet jeg kan se/mærke efter?

R.I.P. Freja

Barky

Umiddelbart er der ikke... Men måske et dyrelæge besøg ikke r en skidt ide.. Hvis du vil, kan du jo prøve at høre om hun kan få et "skud" b-vitamin og se om det sætter skub i processen.. hvis ikke at der sker noget inden for nogen uger så ville jeg forsøge mig med et implantat og se om det gør nogen forskel.
Bla bla bla.... Hilsen Julia

Amazing Ferret

Ud fra det billed du har sat ind så er hun ikke angora. Men hun ser dog noget tyndpelset ud. Så jeg vil give Barky ret i at et dyrlæge tjek ville være godt. Prøv at foreslå binyrekræft til din dyrlæge