Nyheder:

Velkommen til Ferretopia!
Ris, ros, forslag og hjælp til Ferretopia foregår i Feedback.

Hovedmenu

Her er min dreng som jeg skal hente imorgen :)

Startet af Moonblood31, 3. September 2014, kl. 10:55

Moonblood31


Barky

Bla bla bla.... Hilsen Julia

Anne


Dyrenørden


CMS

Mange hilsner Christina

Moonblood31

Hej og tak;-)

Han er fra Lyon Ferretry... Men da jeg hentede ham bed han rigtig meget og det gjorde han også da vi kom hjem.. Så nu får han lidt fred til imorgen og så vil jeg prøve at tage ham ud.. Nogen gode råd til hans bideri? Hver gang han gør det puster jeg eller giver ham et lille dut med fingeren på næsen og siger NEJ, men skal gøre det mange gange lige efter hinanden så holder han op lidt og lader mig nusse ham og så sidder han i min hånd eller fingre igen.. Jeg regner med en masse tålmodighed og bliveved med at sig nej osv hver eneste gang han bider og han bider hårdt og så holder han vel op på et tidspunkt? Kan jo ik have nogen andre fra min familie når de k på besøg i nærheden af ham imens han bider.. Det er bare om ca 2 uger skal jeg hente min anden dreng hjem som er en del ældre og skal sikkert igennem det samme men han kan nok bide meget mere hårdere da han er godt omkring 5 mdr..

AlisVolatPropiis

Bider han af angst eller dårligt temperament? Lad hans næse være, og pusten? det tror jeg ikke gør andet end opildner ham...ligemeget om det er angst eller nervøsitet. :) En 5 måneder gammel ilder bør være bidetrænet mere end en hvalp. Men det lyder godt nok også lidt eksremt? men ellers...positiv forstærkning :) og tålmodighed. Måske er der nogen i nærheden af dig som kan komme forbi og hjælpe hvis det er? :)

beeck88

Da min dreng bed. Tog jeg ham op og sagde ah ah også satte ham ned og gik væk.
Mange gode hilsen jace, cooper og dastan☺☺☺

Moonblood31

Han er ikke blevet bide trænet så godt og heller ikke bakketrænet.. Han er 10 uger idag :)
Det går okay havde ham ude imorges imens jeg gjorde rent der hvor han havde skidt og tisset i løbet af aften hvor jeg ikke kunne holde øje med ham og der bed han kun 5 gange men jeg sagde NEJ ig satte ham ned igen. Men hold da op hihi hvor han godt vil bide i tæer  ;) Men om morgen kan han kun være ude en times tid, skal lige ud med min hund først og så når jeg kommer hjem fra skole/arbejde sent eftermiddag 2-3 timer.. Så de nye rytmer skal han jo også lige vænne sig til..  Han gik jo i en stor legegård hele dagen og kunne skide hvor han ville..
Ham min anden nye dreng fik jeg at vide skulle have fred og jeg skulle tage det stille og roligt i en måneds tid da han er fra udlandet og har været i en transportkasse i over 24 timer før han kommer hjem til mig.. Jeg har delt buret op så de ikke kan komme ind til hinanden, men kan snuse og høre hinanden.. Og så må jeg jo bare tage det roligt og få dem hver især til at vænne sig til mig og blive tryg før jeg vil forsøge at få dem til at kunne sammen.. Jeg har haft 4 ildere før det er bare en del år siden så der kommer nok et par spørgsmål herinde ;p . Jeg har haft en angst bider før og det er Darwin her ikke, han er efternøleren og den mindste i kuldet så tror også det har lidt med det og gøre.. Han er jo også lige taget væk fra alle sine søskende og kommer til at være alene indtil min anden dreng kommer og så lidt efter det, så han har kun mig indtil der så tror det nok skal gå...

mette11

Tillykke med ham :D Han er rigtig kær ud.

Jeg opdrager mine ved at sige "AHAHAH" og når de er for frække, så tager jeg fat i dem (ikke i nakken, men i hele dyret) og siger det mere bestemt. Det tager tid, men jeg synes det virker. Jeg forsøger også at aktivere dem godt og forventer ikke at de skal sidde og kæle eller noget, så længe de har krudt i bagdelen.

Hvilken linje er han fra? Jeg ved ikke om du ved det - men nogle af dem hun har er fra en farm - og to af de hvalpe er døde og en tredje syg og vil nok desværre ikke leve længe (kræft). Jeg håber virkelig for dig at det ikke er en af dem som du har fået - eller at du er mere heldig ;)

AlisVolatPropiis

Hmm som Mette siger, har de hvalpe fra farmen ikke ligefrem den bedste overlevelses-statistik. Men det er jo slet ikke sikkert at din hvalp er relateret til de hvalpe der er døde, det jo en af de ting der ikke er til at vide. :) Så inden fanden bliver malet på væggen...

Jeg vil være ærlig og sige jeg tror han bider mere fordi han ikke er socialiseret, end fordi han er efternøler. Jeg ville personligt aldrig købe fra en avler hvor hvalpene ikke gik inde i huset og blev socialiseret til hverdagen, hverdagens lyde og blev håndteret regelmæssigt hen over dagen. Den tid de er hos opdrætter er en ret vigtig prægningsfase for ilderhvalpe, og det kan være helt afsindigt svært at rette op på en forkert eller mangelfuld prægning. Men men men...det lyder til han allerede er bedre. Og du lyder til at håndtere ham godt. :) Dog er fire timers udetid i alt, ikke helt nok i min optik..og slet ikke til aktive hvalpe. Så jeg ville nok sætte tiden noget op. :)

mette11

Giver Trine ret - hvalpe skal også lige vænne sig til alt det nye jo. Hvis hvalpen slet ikke er vant til at være i en stue, så er der mange nye indtryk som skal bearbejdes også og det er svært for en hvalp.

Jeg kan se en tydelig forskel på de ildere som jeg har fået fra opdrættere som har dem i stuen og på dem som jeg har fået fra mindre gode forhold. I år har jeg fået en hvalp som er vant til mennesker og har boet i en stue som en del af familien. Hun er en krudtugle og meget, meget legesyg og fjollet. Men hun bider ikke (napper i leg), hun er vant til lydene i et hus, hun er tryg ved mennesker, tryg ved andre ildere (da de lige var blevet sammenført) og faktisk er hun ret nem at have med at gøre, når bare hun kan få lov til at lege og fjolle på masser af plads ;) Det samme gør sig gældende med de hvalpe jeg fik for 2 år siden. Dem har jeg faktisk aldrig opdraget på, for det har aldrig været nødvendigt.

Og ja - det er ikke sikkert at din hvalp er relateret til de døde hvalpe og selvom den er, er det absolut ikke sikkert at den også er syg heldigvis ;) Synes bare at du skal vide at der har været nogle problemer med hvalpe fra den farm, hvoraf hun også har hvalpe fra ;)

Dyrenørden

Åh det tænkte jeg desværre nok :( vil bare oplyse om at der er 2 hvalpe der er døde fra den farm Sheila hentede på og snart vil den næste også blive aflivet det er 3 ud af 7 hvalpe som en anden hentede på farmen samme dag :( jeg vil råde dig til at holde øje med knækkede knurhår, om han stopper med at tage på og så ville jeg hvis jeg var dig runde en ilderkyndig dyrlæge inden for rimelig tid. Håber for din skyld ikke det rammer ham også :(

Dyrenørden

Jeg har passet den ene hvalp til den blev aflivet og den anden er Naira som der er en tråd med herinde. Den sidste var lidt skravlet og blev fundet liggende helt apatisk på gulvet og nåede næsten at dø af sig selv :( hvor får du den anden ilder fra?

Moonblood31

#14
Han er fra den pelsfarm og det var slet ikke meningen jeg skulle have ham da jeg så hvordan ungerne levede, jeg tror nemlig ikke hun har haft tid til at nusse eller noget med hvalpene og det kan jeg mærke på ham han er ikke glad når jeg tager ham op og nusser lidt med ham og sætter ham ned igen.. Han er ret tynd og vil da lige tjekke hans knurhår.. Men hun sagde intet om der var nogen som er døde! Mine ildere jeg havde før var fra en dyrehandel og fra folk som ikke gad deres ilder mere og jeg HAR aldrig haft problemer med dem overhovedet de blev desværre kun 3-4 år.  Jeg tænkte denne her gang jeg ville have fra en opdrætter så de ikke er indavlet og lever længere og her bliver de jo bidetrænet, bakketrænet og har daglig kontakt til mennesker.. Men kunne ikke efterlade ham derude blev jo forelsket i ham.. Ejj jeg håber ikke han dør ligesom de andre har jo også betalt 2000kr for ham og havde jeg vist det med de døde hvalpe osv havde jeg altså fået en hvalp et andet sted.. Er lidt ked af det nu.. Den anden dreng er fra en opdrætter i UK og han har haft kontakt med børn, hunde osv...