Nyheder:

Velkommen til Ferretopia!
Ris, ros, forslag og hjælp til Ferretopia foregår i Feedback.

Hovedmenu

Hvilke aktiviteter har I til jeres ildere uden for buret?

Startet af Mewz, 4. April 2013, kl. 15:16

Mewz

Citat fra: lille_jill Dato  4. April 2013, kl. 17:18
Nogle hygger også bare med at tulle rundt :)

Chucky har brugt 6 år på at lave ingenting. Hver gang jeg forsøger at få ham med i en aktiv leg, så hopper han lidt, laver et par båt og flygter ned under sengen for at sove.
Jeg har en hel kurv med legetøj, som han rører få gange om året. Så fik han en veninde. Det tog 2 år at forstå, hvad hun skulle bruges til. Der er noget nær intet som kan imponere ham.
Det som fænger mest er, at komme med i bad, få lov til at hjælpe med rengøringen, sidde og kigge lidt rundt på hvad vi laver, rasle lidt med en indkøbspose, spise lidt godbidder, lave tricks, komme lidt ud i løbegård, hilse på gæster og andet som går i langsomt tempo... Har brugt flere år på at tænke på, om han keder sig. Men nu virker det bare til at det er hans tilgang til verden..

Han var bare slet ikke så chill, da vi fik ham. Han har selvfølgelig også været ude i naturen i et ukendt stykke tid forinden, så han var både meget legesyg (læs: kampklar) og stærk. Men det kan godt være, at han bare er faldet til ro og er blevet sådan mere akklimatiseret herovre i det jyske.
~ Isis Ronja
Julius (3/5-14),
Freja (5/7-11) og
Lusen (12/04/11) i hjertet. Vi savner jer!

Mewz

~ Isis Ronja
Julius (3/5-14),
Freja (5/7-11) og
Lusen (12/04/11) i hjertet. Vi savner jer!

Kiddo

jeg har købt den her til Ebi, og hun er helt syg med den, og kan nemt få 30 min til at gå med at møffe rundt med pladerne, eller kopperne :)

http://www.zooplus.dk/shop/smaadyr/legetoej_transport/dvaergkaniner/254097

jeg plejer at smøre en lille klat vitaminpasta i, eller en lille smule douck soup, så hun skal slikke og bruge mere tid på at få det op :)
Udover det, har jeg også en "aktivitetskasse" med bordtennisbolde i, som jeg så smider en håndfuld tørrede kyllingeflager i, DET er hun helt syg med at bruge tid på at "grave" frem :)
Your problem is you think your problem is your problem

Barky

Jeg har katte til ilderne, så kan de underholde sig med dem. Pandora især kan få masser af tid til at gå med at kommandere rundt med dem.
Jeg har også et par aktivitetsbræt og et gulv til loft kradsetræ de kan hoppe rundt i. Ellers lidt udskiftning af legetøj, papkasser der kan destrueres, tømning af deres lagre så de skal genopbygges, gemte godbidder, aviser man kan makulere...
Bla bla bla.... Hilsen Julia

SofieLykke

Jeg har et aktivitets tæppe til babyer, det er en kæmpe succes!

AnneHansen

Hej Mewz,

Jeg tillader mig lige at hoppe ind i jeres snak her, fordi jeg har været ude for det samme. Jeg har "næsten" læst alle indlæggene, men hvis jeg alligevel får nævnt noget andre har sagt, beklager jeg...

En god ide til ildere som keder sig er:

Tag en lille papkasse eller en lille spand og fyld den op med "gummibolde med snor i". Dem jeg taler om er de der små gummibolde ca. 5 cm i diameter. med klokke indeni og en snor på ca. 15cm. Alle vores 4 ildere har været tossede med at hente kuglerne fra kassen/spanden og gemme dem rundt omkring. Flyttede man een kugle, så blev den bare hentet igen og lagt "på plads" ;)
En variant er de der billige arbejdsvanter med små gummidutter på! Dem er vores hanner helt tossede med. Faktisk kan man sige at de 2 hanner foretrækker vanterne og hunnere gummikuglerne. Dutterne ryger ikke af, de sider ret fast. Så nu hvor der er tale om "arbejdstøj" og ikke "legetøj" til dyr, kunne man jo godt være lidt nervøs for gummiet på vanterne. Men i de sidste 10-12 år har ingen konstateret nogle manglende dutter ;)
Gå så en tur når han sover og saml tingene op i spanden/kasen igen, så skal du se glæde når han vågner.

En anden ider er at lave ller købe en "legeplads" hvor der "hænger ting ned" som han kan få fat i når han ligger på ryggen! Det er absolut en vinder, at lave sådan en legeplads. Jeg ved man kan købe sådan en "ilder legeplads" men det er nogle små nogle. Så er det nok bedre at lave noget selv.

I øvrigt er papkasser også en rigtig god ting. Klister dem sammen og lav små gange og trapper. Det har vi gjort. Kun fantasien sætter grænser her og det kjoster kun en rulle tape og en række papkasser fra købmanden ;)

Gos jul til jer alle ;)