Nyheder:

Tip! Du kan indsætte en begivenhed i Kalenderen hvis du holder træf eller ligende.

Hovedmenu

Håber i vil støtte op! :)

Startet af Katrine Wulff, 2. August 2014, kl. 14:26

Katrine Wulff

Hej allesammen.

Jeg er ganske ny som bruger her på forum, men har læst med fra sidelinjen i årevis.
Mit navn er Katrine og jeg er dyrlægestuderende på sidste år - ja faktisk mangler jeg bare specialet, som jo selvfølgelig kommer til at handle om ildere.

Kæresten og jeg deler pt. matriklen med 5 pensionist-ildere; 4 herlige hanner og et styk hysterisk tæve: Standarderne Dobby & Sara, pastellen Hugo, en døv silver ved navn Pelle og Arnold, som er blaze. Ikke én af pelstotterne er under 7 år, så vi påskønner hver en dag vi har sammen med dem <3
Alle som én er genbrugsildere. Enten fra Dyreværnet, hvor jeg arbejder, eller fra folk i nær og fjern omgangskreds, der ikke længere kunne tilbyde dem et godt hjem.
Jeg har holdt ildere i godt 10 år og har i de forgangne år været nødsaget til at sende 3 fantastiske totter over regnbuebroen pga. sygdom.

Jeg har allieret mig med universitetshospitalets exotics- og tandspecialister (Mette Rueløkke og Hanne Kortegaard) i forbindelse med mit speciale. Det kommer til at handle om, hvorvidt det er muligt at aldersbestemme ildere ud fra deres hjørnetænder i overmunden, med nogenlunde sikkerhed.
Jeg kommer til at afprøve to forskellige non-invasive metoder. Den ene går ud på at bedømme udbredelsen af tændernes gennemsigtighed/translucens; den anden omfatter måling af, hvor langt tandkødet over hjørnetænderne har trukket sig tilbage.
Ingen af metoderne er forbundet med smerte og de kræver ikke, at ilderne skal bedøves eller lign. overhovedet - blot at jeg får lov til at kaste et par blik på deres bisser og hurtigt måler to afstande med en lillebitte skydelære.
For at kunne konkludere noget som helst ud fra studiet med større sikkerhed, så er det selvfølgelig vigtigt, at jeg får så mange af jeres skønne ildere mellem hænderne som muligt! Unge som gamle :)
Jeg har planer om at gæste som mange udstillinger som muligt i løbet af de næste måneder, men da det ikke ligefrem er sæson for den slags, så kommer jeg forhåbentlig også til at arrangere flere mødesteder rundt omkring i det danske land - hvem ved, måske i dit lokalområde? :)
Desuden kommer jeg til at tilbyde opdrættere og andre folk der holder mange dyr, at komme hjem til dem og indsamle mine data (hvis jeg kan få det til at hænge sammen planlægningsmæssigt og økonomisk) - vel vidende, at det er besværligt at transportere et større antal ildere.

Jeg håber meget, at i har lyst til at støtte op omkring projektet? Jeg synes selv det er et super spændende emne. Jeg vender tilbage med mere info og flere detaljer, når projektet bliver søsat.

Varme sommerhilsner fra Katrine.


PS. Hvis nogen bor forholdsvist tæt på Frederiksberg/Københavnsområdet, så mangler jeg et mindre antal ildere til det indledende pilotstudie. Eneste krav er, at de skal være sunde og raske, have et fuld udvokset tandsæt og at i skal kende deres alder. Giv endelig lyd hvis du kan hjælpe! :)Barky

Jeg har 4 ildere du gerne må låne. Alle under 3 år.
Den ene kender jeg ikke  præcis alderen på(samt har fået bortopereret en hjørnetand, og en af de andre kom til skade med begge øvre hjørnetænder som hvalp.

Men jeg har 2 fra årgang 2013 som har fulde tandsæt?

Kan de/vi bruges? (Jeg bor i Valby og har før været med til studier på KU-LIFE med ilderne)
Bla bla bla.... Hilsen Julia

Katrine Wulff

Det lyder helt super, Julia! Tak! :D Jeg kan i hvert fald bruge de to med intakte tænder - og så må vi lige se med de andre. Jeg skriver dig en PB i løbet af weekenden, så kan vi lige aftale nærmere.

Mvh. Katrine

Barky

Bla bla bla.... Hilsen Julia

AlisVolatPropiis

Ka du bruge en tæve der bor ret tæt på KU -Life....som dog mangler nogle kindtænder, men ikke hjørne? :)

Møghætte

Nu bor jeg i odense men hvis du kommer til den landsdel engang, så har jeg 3 tæver på 1, 2 og 4 år som har alle deres tænder, som du gerne må låne:)
Med venlig hilsen fra Tia, Hel, Arrow og mig :)

Dyrenørden

Super spændende :D
Der er udstilling i Hammershøj mellem viborg og Randers den 30 august, jeg skal have 3 af mine med der, de sidste 3 bliver hjemme men du skal være velkommen til at kigge bisser på mine. Vi er en del ilder folk her i østjylland :) Og flere opdrættere :)

beeck88

Hvornår er tænderne fuldudvokset?
Mange gode hilsen jace, cooper og dastan☺☺☺

Katrine Wulff

Tusind tak fordi i viser interesse, allesammen. Det betyder SÅ meget, at i indvilliger i at lade jeres dyr deltage.

Jer fra Københavnsområdet kan forvente at modtage en PM i løbet af imorgen, for jer vil jeg rigtig gerne "låne" i forbindelse med det indledende pilotstudie :)

Møghætte> Jeg satser meget på at komme forbi Danmarks største byer, og der er Odense i hvert fald medregnet  ;)

beeck88> En ilders tandsæt er fuldt udvokset omkring 2½-måneders alderen, så skæringsdatoen kommer til at ligge på 3 måneder. Det vil sige, at alle ildere over 3 måneder kan deltage, hvis de må for deres ejere  :D

Dyrenørden> Tak for tippet mht. udstillingen, det er totalt sødt af dig :D Er der et fælles sted, hvor ilderudstillinger bliver annonceret? Jeg brugte en masse tid på Google forleden netop for at få nys om eventuelle udstillinger, men har tilsyneladende helt misset udstillingerne d. 30./8. ...og måske også andre?Mvh. Katrinebeeck88

Så har jeg to du godt må låne. Der er en den 30/8 på falster også ved godt det er sammen dag.


First Class Ferret (FCF) - http://fcferrets.jimdo.com/FebruarDansk Ilderudstilling (DIU) -http://ilder.dk/?page_id=32MartsVery Important Ferret (VIF) - http://www.vif-udstilling.dk/Falster Ilderen - http://ilderudstilling.dk/The Fabulous Ferret show -http://fabulousferretshow.jimdo.comfuzzy Ferret Show - http://fuzzyferretfriends.weebly.com/fuzzy-ferret-show.htmlJule Fritte Vitten - http://julefrittevitten.yolasite.com/Sydhavs Ilderen - http://www.sydhavsilder.qsite.dk/Maniac Ferret show - http://maniacfs.jimdo.com/
Mange gode hilsen jace, cooper og dastan☺☺☺

Shamua

Her på siden er der et afsnit med udstillinger.
De er dog ikke offentlig gjort endnu alle sammen, men på Lolland og i Hammershøj er der udstilling D. 30 som dyrenørden nævner, og så er der Julefrittevitten den sidste weekend i november i Albertslund. Ved ikke om det er for sent?
Jeg TROR jeg har hørt der kommer en mere på et tidspunkt før november. Men det er tror og ved desværre ikke mere.

Ellers vil jeg foreslå dig at skrive privat besked til opdrætterne herinde. Der er en opdrætter liste et sted.
Selv har jeg en del dyr nu, den ældste er 5, hun har dog ikke mange hjørnetænder tilbage, men de to hun har er gennemsigtige. Det ledte så til mit spørgsmål.
Må de godt have knækkede tænder? For det kan jo også misfarve.

Du skal hvertfald være velkommen hos mig selvom jeg mest har unge dyr :)

Jeg er arrangør af udstillingen i Hammershøj og vil da gerne hjælpe med at du kan få et bord hvor folk frivilligt kan komme op med deres dyr. Så skal hygiejnen selvfølgelig bare være helt i top....
Vi kan godt være liiiidt hysteriske med smitte mm. :)

Vh. Marianne

Shamua

Citat fra: beeck88 Dato  3. August 2014, kl. 01:28
Så har jeg to du godt må låne. Der er en den 30/8 på falster også ved godt det er sammen dag.


First Class Ferret (FCF) - http://fcferrets.jimdo.com/FebruarDansk Ilderudstilling (DIU) -http://ilder.dk/?page_id=32MartsVery Important Ferret (VIF) - http://www.vif-udstilling.dk/Falster Ilderen - http://ilderudstilling.dk/The Fabulous Ferret show -http://fabulousferretshow.jimdo.comfuzzy Ferret Show - http://fuzzyferretfriends.weebly.com/fuzzy-ferret-show.htmlJule Fritte Vitten - http://julefrittevitten.yolasite.com/Sydhavs Ilderen - http://www.sydhavsilder.qsite.dk/Maniac Ferret show - http://maniacfs.jimdo.com/

Og for at spare dig for besværet.

First class er i januar
Diu også først i 2015
Vif er også i 2015 vil jeg tro
Falster ilderen blev afholdt i maj så der går nok noget tid inden den er der næste gang.
Fabulous - pas ...??
Fuzzy ferret show bliver formentlig ikke afholdt før 2015
Julefritten og sydhavs er nævnt i ovenstående indlæg (august og november)
Maniac ... Der går helt sikkert også noget tid før den bliver afholdt igen :)

Vh. Marianne

Eliza

Jeg deltager helt sikkert også med mine 4 tosser. De er 2,3,4 og 5 år. To af dem med en knækket hjørnetand.
Fordi al den tid jeg kan få med mine dyr er vigtig.

Amazing Ferret

Hvis du kommer til Jylland så har jeg 16 stks i forskellige aldre fra hvalpe til 5 år  :D

Sølvsten

Hvis du kommer til Ballerup har jeg 5 stk du må kigge på