Ferretopia

Nylige indlæg

Sider 1 2 3 4 ... 10
11
Helbred / Lungebetændelse?
Seneste indlæg af Michael - 1. Januar 2017, kl. 22:25
Hej alle, jeg har en ilder på 2½ år som i ca. en uges tid har været meget sløv det vil sige han leger ikke og ligger for det meste bare og slapper af, han har hurtig vejrtrækning når han er vågen ca 40-50 per min, og normalt når han sover på omkring de 28, han spiser faktisk meget godt nok omkring 40 gram om dagen og drikker vand.

Jeg bruger normalt lone riberholdt som dyrlæge men hun havde lukket i torsdags så jeg kørte til søren på trollsminde dyreklinik, som kikkede ham igennem og lyttede til ham osv. han sagde det var en lungebetændelse og han skulle på en omgang antibiotika i 10 dage, hvor vi er på 4 dagen nu og ikke nogen videre forbedringer endnu.

Det jeg gerne vil høre om er, om man overhovedet kan stille en diagnose som lungebetændelse ved kun at lytte til en ilder? tænker hjertefejl osv. har jo samme symptomer og skal man ikke lave et røntgenbillede for at være sikker og for at se om der er væske i lungerne?

Ville også gerne høre fra jer som har haft en ilder med lungebetændelse om hvilket symptomer ilderen havde, hvordan diagnosen blev stillet og om i også kun gav dem en antibiotika behandling for det.

Mvh.
Michael.
12
Adfærd / Sv: Råd søges til ilder napnin...
Seneste indlæg af Dyrenørden - 24. September 2016, kl. 00:43
Kan du beskrive adfærden nærmere og i hvilke situationer?
13
Adfærd / Råd søges til ilder napning
Seneste indlæg af Ilderlady - 2. September 2016, kl. 15:48
Hej alle
Min kæreste og jeg har nu 2 dejlige ildere på 5 måneder.
Alt er gået fint indtil videre, men nu er ilderne begyndt at få en sær adfærd mod mig.
14
Alt om ildere / Sv: Dansk Ilder Forening
Seneste indlæg af john1982 - 14. August 2016, kl. 10:55
Nu kan jeg se at tråden er lidt gammel
men dem som styrer gruppen på facebook dansk ilder forening har en tendens til at true folk med at blive smidt ud af gruppen og de besvare heller ikke hvorfor og de laver forskels behandling på folk i den gruppe og man kan ikke rigtig tage foreningen seriøs når de er sådan overfor folk og der er heller ikke ret meget info at få fra de admin som har den gruppe
så ved ikke om man skulle lave en anden forening hvor der ville ske noget mere
15
Helbred / Sv: Forslag til løbende "tandp...
Seneste indlæg af Dyrenørden - 2. August 2016, kl. 23:04
Ildere bør ikke få melon, de tåler ikke kulhydrater/sukker det kan føre til sygdommen insolinoma ildere er obligate carnivores hvilket betyder de udelukkende bør leve af animalske kilder, dette kan ikke helt lade sig gøre med tørkost dog men man kan sagtens finde god tørkost med meget høj kød andel. Derudover kommer tandsten ikke af kød men af tørkost da der i tørkost er stivelse som ildere ikke kan nedbryde og dermed giver det grobund for bakterier og tandsten. Det bedste du kan gøre er at give dem kød med knogle jævnligt her er kyllingehalse rigtig gode naturlige tandrensere :) Hele foderdyr såsom daggamle kyllinger,mus og rotter er også rigtig gode og sunde :) Hvis du erstatter en større del af tørkosten med kød er det vigtigt at sammensætningen er rigtig så din ilder ikke fejlernæres, ildere skal have både indmad (lever,hjerne,milt,nyre og testikler) ben & brusk samt kød i rette forhold for at være dækket. Hvis du tager et kig på dansk ilderforenings facebookside ved samme navn så ligger der her en guide til at råfodre med ordentlig sammensætning under filer, den hedder frankenprey oversat :)
16
Tjenester / Sv: Pasning af Merlin
Seneste indlæg af Dyrenørden - 2. August 2016, kl. 22:53
Hej Louise.
Forummet her bruges ikke meget mere, prøv istedet at så pasning på facebook siden dansk ilder forening, det er den største danske ilder side på fb :)

Håber det lykkedes dig, men håber også du er klar over han har en alder hvor statestikken siger han måske ikke har mange år i sig så du er forberedt på at han kan risikere at dø imens du er væk. Det håber vi selvfølgelig ikke men det er en god idé og være på forkant med dette også og have klare aftaler med passer om hvad der skal ske hvis ilderen bliver syg.

17
Tilbehør / Ilderbur: Furet Tower (ca 2 år...
Seneste indlæg af Sletho - 20. Juni 2016, kl. 19:50
Hej folkens

Da vores sidste ilder lige er død sælger vi vores fine ilderbur.
Sælges for 1000 kr
Det er cirka 2 år gammelt og er i rigtig fin stand.
Buret skal afhentes i Horsens :)

Se dba annonce her:
http://www.dba.dk/ilderbur-tower-ilderbur-e/id-1025024865/
18
Tjenester / Pasning af Merlin
Seneste indlæg af Louise - 18. Juni 2016, kl. 20:00
Hej alle sammen,

Jeg står i den situation at jeg skal ud af landet i et år og søger nogle som jeg ville kunne lave en passeordning med i den periode. Jeg betaler selvfølgelig for forplejning. Jeg håber virkelig der er en der har mulighed for at hjælpe mig, da jeg ikke må medbringe ham.

Han er 5 år gammel og er en rigtig hyggefætter, bider aldrig og er noget så sød og rar. Jeg lader ham løbe frit omkring i lejligheden når jeg er hjemme og vi går ture i naturen, hvilket han værdsætter meget. Han er ikke aggressiv overhoved.

Passeperioden skal være fra d. 19 september og et år frem hvis alt går som planlagt men kan også være det bliver kortere.

Håber der er en venlig sjæl derude som vil hjælpe mig med lille Merlin
Håbefulde hilsner fra Louise
19
Dyrlæger / City Dyreklinik, Kbh. K.
Seneste indlæg af pyntegodt - 1. Juni 2016, kl. 09:12
Jeg vil klart anbefale City Dyreklinik! <3
Begge dyrlæger er virkelig søde og meget imødekommende.
De har begge mange års erfaring og deres priser er rimelige, særligt den gode service taget i betragtning.

De gør sig umage for at forklare klienterne, præcis hvad der sker og hvor de gør det og det.
Den ene af dem(Rikke) har arbejdet med ildere og andre exotics tidligere og ved meget om dem.
(Hun er iøvrigt også en af de bedste kanin- of gnaverkyndige dyrlæger i landet - efter min mening  :))
Og generelt kan man mærke at de virkelig elsker dyr, de kæler og snakker altid meget med dyrene og går meget op i at gøre dem trygge.

De ligger 5-10 minutters gang fra Østerport st, Nørreport st. og Kgs. Nytorv metro. Og bus 350S går også 5 minutter derfra.
20
Helbred / Sv: Forslag til løbende "tandp...
Seneste indlæg af pyntegodt - 1. Juni 2016, kl. 08:39
Jeg ville nok forsøge med babytandbørsten med lidt vand på alligevel.
Min Oliver gad bestemt heller ikke dette de første mange maange gange, men nu har han accepteret det og det går fint.
Tandbørstning er samtidig den mest effektive måde at hindre tandsten i at dannes for hurtigt :)
Sider 1 2 3 4 ... 10