Ferretopia

12 December

Startet af AlisVolatPropiis, 13. December 2010, kl. 15:32

AlisVolatPropiis

Ilderne var ikke i kridthuset. Det legetøj de havde moret sig med dagen forinden havde åbenbart ikke været til dem, og Pigen var blevet både sur og ked af det da hun kom hjem med fyldte poser, der ikke lugtede af mad.

I dag havde hun forvist dem til køkkenet og gangen, og lige meget hvor meget de gravede på pladen, så ignorerede hun dem, især Cosmo tog det hårdt, han hang med snuden og mumlede rundt for sig selv at han intet havde gjort -han havde vidst lykkeligt glemt hvordan Pigen havde måtte vikle ham ud af ca 3 meter guldbånd.

De unge ildere tog det specielt hårdt at de ikke måtte undersøge poserne, det måtte de bare ALDRIG og det var så uretfærdigt, men nu kunne de ikke engang se på...det plejede de ellers at gøre når Pigen fyldte ting i det der store kolde skab. Spero hoppede op og ned af pladen, han kunne hoppe højest af dem alle. "Hun" hop "vikler" hop "det der" hop "papir" hop "om ting"...forpustet gik han hen for at få sig en tår vand, mens Pigen bandede over et ret krøllet resultat og nysgerrige ildere der havde været steder de ikke måtte.

Det var bare ikke sjovt, ilderne kunne ikke lide ikke at være sammen med Pigen nu hun var hjemme, Cosmo gik helt i selvsving over det, og mumlede stadig rundt for sig selv. Melpomene der var begyndt at kede sig, kom til at bide lidt for meget i Thlayli der på sin sædvanlige måde kvitterede med et hårdt bid.
Pivende trak hun sig hen til Aisha, der havde placeret sig i en blød seng.

Pigen havde rejst sig ved larmen, og efter et par trøstende nus til dem alle, gav hun en bøfstang og tre godbidder til Aisha der ikke brød sig om smagen af kød. Mens de lå der og hyggede -selv Cosmo fandt ro og trøst i mad. Fortsatte Aisha.

Nå men dengang Will og Amir levede, tog den Engelske konge tit ud og rejste rundt i sit land og besøgte de forskellige landsteder han ejede, og de hoffamilier der lå på hans vej. Hoffet betragtede dette som en ære, og en gunstbevilling. Kongen fik gratis mad, og endnu vigtigere, han slap for de sygdomme og smittefaren der altid var i sommervarmen hvor bakterier florerer specielt meget, og specielt i store byer som London hvor han boede normalt.

Dette år bevægede han sig faktisk på de kanter hvor Will og hans familie havde et landsted. Det var ret længe siden, især fordi der ikke var så mange i hoffet der boede på de kanter, og Kongen foretrak faktisk en privat seng, og god mad, frem for en kro. Ulykken skete da også da Dronningens hest pludselig blev halt, og Kongen, der jo var under stor overvågning af folket på sådan en tur, hvor man ikke kan gemme sig bag slotsmure -og folkets mening er vigtig for konger. Mente ikke det ville være tilforladeligt at ride videre og afvente sin dronning fra et behageligt sted. Det er noget der hedder høflighed, pli og gentlemaness som i godt kunne lære noget af -Aisha kiggede sigende på især de to unge drenge.
"Kunne dronningen ikke bare få en ny hest?" -Cosmo var en smule fornærmet over den måde tæverne nu hævede sig på.

Sagtens svarede Aisha, men den skulle komme fra deres næste stop, en dronning kan jo ikke ride på et simpelt øg og der var ingen der havde en god nok hest i nærheden, og deres følge var ret indskrænket lige på disse kanter -og en konge og dronning har jo brug for passende beskyttelse, og de kunne ikke mangle en i følget.

Nå men -det eneste "passende" sted var jo den gamle udslidte og ret fattigdomsforsømte herregård som Will og hans familie ejede. -I kan nok tro hele familien gloede da Kongen og hans følge red ind på gårdspladsen.

Wills ambitiøse familie smed sig straks for fødderne af kongen, og selv hans snobbede søstre gik i gang med at rede nogenlunde passende op, og i køkkenet for at lave mad. -Men af hvad?!
Amir og Will gik på kaninjagt, og fik faktisk fanget ret hurtigt -med hjælp fra ilderne selvfølgelig. Et dusin ildere -det er et gammelt ord for 12. Og der blev slagtet høns så fjerene fløj. Køkkenhaven blev ryddet og en fed kalv måtte til Wills store ærgrelse slagtes -det var årets eneste.

Kongen og hans følge nød maden, men da han næste morgen, som det passede sig for en kongelig nasserøv, tog på en rundtur på sin værts jorde, undrede det ham meget at se hvilken fattigdom der var, især i lyset af det festmåltid han dagen inden havde kørt indenbords. (den fede konge kunne æde som et svin)

Med kongelig dårlig samvittighed -ikke helt dybfølt men 100% politisk. Fik han inviteret Wills familie tilbage til hoffet. Efter en undren over aftenens frembringelse af især kaniner -som Kongen faktisk holdt meget af at spise -og indså var en god måde at brødføde sit folk på, især de mindre bemidlede -og det var altid dem der lavede ballade når de var sultne -en ret irriterende ting når man gerne vil blive siddende på sin trone. -Kaniner var der jo masser af, og de åd tit folks høst af korn og grøntsager. Blev han præsenteret for Amir og hans ildere. Og på den måde blev faktisk hele to "Ferreters" indskrevet i hoffet.

-langt senere, som en straf mod de fattige blev det bestemt at kun rige mennesker, indenfor kirken måtte eje og bruge ildere. -For gennem kirken og dens "gavmildhed" kunne kongen kontrollere de fattige nemmere, og var man rig indenfor kirken, betød det at kongen i forvejen kunne lide en -og man var en kongelig fedterøv!. -Så de fattige måtte tigge og bede og være i godt lys hos disse kongens mænd... for hvorfor fodre og hjælpe på dem man ikke kan lide? Det blev også indført at ildere ikke måtte jage om søndagen, hvorfor ved jeg ikke, men det skulle have været meget pinligt..måske man selv kan forstille sig hvorfor?

Lågen til stuen blev åbnet og ilderne fløj ind, på bordet stod en fortryllende bunke af forskelligt formede glimtende pakker.
Som Pigen dog hurtigt flyttede længere op, hvor ikke engang Spero kunne komme. Ilderne var dog helt hypnotiserede af det indtil de trætte faldt i søvn, på gulvet under den ildersikre vindueskarm.