Nyheder:

Tip!Medlemslisten kan du søge efter brugere, ud fra navn, antal ildere osv.

Hovedmenu

Vi opfostre en vild ilder unge

Startet af anja-s, 1. Juli 2013, kl. 20:15

anja-s

Hey alle

Jeg har meldt mig ind her på siden for at få lidt mere info om ilder hvalpe.

I fredags kom min moster kørende af en landevej. Pludselig kom en ilder løbende ud foran bilen, og hun var så tæt på at ramme den. Da den krydsede vejen tabte den noget som den bar i munden. Min moster kørte tilbage og fandt en lille ilder unge på vejen, kold og mundret og helt uden kræfter. Hun tog den med og kørte den hjem til mig og min mor.

Vi satte den under en varmelampe og lod den blive lidt tør. Heldigvis havde vi noget modermælkserstatnings pulver da vi bruger det til kanin unger. Den spiste fint og blev hurtig mæt og tilfreds.

Nu har vi jo haft den et par dage, og den vokser fint - vi vejer den hver dag. Jeg gætter på den er ca. 14 dage (har ikke fået øjne endnu)


Jeg ved godt at man nok skal give den til en vildtstation, men vi har utrolig meget erfaring med opflaske alle slags unger.

Nogen her inde vil måske synes det er helt forfærdeligt at tage en vild ilder?

Det skal lige siges at jeg selv har haft en ilder i 8 år, som jeg købte som voksen (han er desværre død for et år siden af alderdom)

Jeg håber på den kan gøres tam? Er det svære end andre ildere?
Barky

Det er nok ikke det du har lyst til at høre. Men aflever ungen på en vildtplejestation. Kanin modermælks erstatning er IKKE beregnet til et rovdyr som en ilder. Og den vil aldrig blive så tam at den er nem at bo med.

Og vildtplejestationer har altså også tons af erfaring med at opflaske unger, de har endda sikkert nogen iforvejen som hvalpen vil have gavn af at bo sammen med.

Ja, det er prøvet før at opflaske fundne vilde ilderhvalpe, selv fra helt små, og nej, de er aldrig blevet tam-tamme. Håndterbare ja, men ikke tamme. De hører til i naturen.
Bla bla bla.... Hilsen Julia

CMS

Velkommen til :) 

Kan du prøve at lægge et par billeder samt vægt ind? Så er jeg sikker på, vi kan forsøge at fastslå en alder. 

Ja - en vild-ilder ER anderledes og vil ALDRIG blive tam som en "almindelig" domesticeret tam-ilder. Flere har haft vild-ildere i fangenskab (både i DK og i udlandet), og nogle har haft mere held end andre. Fælles for alle har været, de ikke er som almindelige ildere - du kan ikke bare samle dem op og kæle med dem, du kan ikke bare få dem passet eller tage dem med nogle steder, de vil måske aldrig trives i fangeskab. Den vil med garanti være enormt sky, og du ser den på dens præmisser. Hvis du forsøger at presse den/overskrider dens grænser, kan det ende rigtig grimt, og den vil kunne bide rigtig hårdt. 
Det er en KÆMPE mundfuld at påtage sig, og du er nødt til at overveje, hvad du vil gøre, hvis ikke det lykkes :) 
Mange hilsner Christina

anja-s

Tak for svar.

Nej det var ikke lige det jeg ville hører  :( men self. må jeg overveje hvad jeg skal gøre hvis jeg ikke kan beholde den

Den vejer i dag 140g.

mette11

Jeg har en ilder som kun er lidt over kvart vildilder og hun er meget speciel. Jeg ved godt at en del har ildere med mere vildt i sig end hende som er ret normale, men nogle ildere med vildt i sig er ret anderledes.
Jeg elsker min pige - virkelig meget. Men hun er ikke altid den nemmeste. Hun er meget knyttet til os voksne, men vi har to små børn og hun kommer aldrig i nærheden af dem og det kommer hun nok heller ikke til. For hun æder folk. Vi kan heller ikke have gæster i nærheden af hende med mindre de er indforstået med at der måske pludselig sidder en ilder fast i dem som jeg er nødt til at gå hen og pille af, for hun slipper ikke frivilligt! Ud over det så kan hun nogle ting mht. at komme op alle mulige steder. Hendes adfærd er på mange måder anderledes. Hun er det kærligste og sødeste lille væsen man kan forestille sig - overfor os voksne herhjemme!

Jeg vil også mene at det bedste er at aflevere den på en vildtplejestation og lade dem opfostre den så han/hun kan komme tilbage til naturen hvor han/hun hører hjemme.

En anden gang vil det nok være bedst at lade en hvalp ligge og holde øje fra afstand og se om moren kommer og henter den ;) Men dejligt at i tog jer godt af den og at den tager på.

anja-s

Evt. nogen der kan henvise til hjemmeside eller link til andre sider som handler om folk der har haft vild ilder i hjemmet.

Så jeg lige kan læse lidt og tænke det igennem. Jeg er nemlig allerede blevet utrolig glad for den - den er jo fantastisk sød. Efter den har spist skal den altid lege lidt.


Barky

Citat fra: anja-s Dato  1. Juli 2013, kl. 21:14
Evt. nogen der kan henvise til hjemmeside eller link til andre sider som handler om folk der har haft vild ilder i hjemmet.

Så jeg lige kan læse lidt og tænke det igennem. Jeg er nemlig allerede blevet utrolig glad for den - den er jo fantastisk sød. Efter den har spist skal den altid lege lidt.Desværre ikke. Da det er lidt af en gråzone hvorvidt man overhovedet må have en vild ilder i fangeskab ifølge loven, så er der ikke ret mange som står frem og fortæller og forklarer. Derfor kan jeg kun fortælle dig hvad jeg har fået at vide af de folk som har opfostret eller ejet en 100% vild ilder.
Jeg forstår godt at du er blevet glad for den, den har også en nuttet alder og størrelse og er ikke specielt "farlig" endnu. Men hvis du virkelig gerne vil have en ilder, så anbefaler jeg at du afleverer den der er blevet fundet, og køber dig en tamilder fra en opdrætter, hvor den er domesticeret samt håndteret fra fødslen og der er avlet efter godt temperament.

Det er jo nemt nok at have den vilde ilder lige nu, men den vil blive sky og det meste af tiden i dit hjem foregår på dens præmisser, uanset hvor meget du håndterer og socialiserer den. Det ligger DYBT rodfæstet i dens natur. Tænk på at den også skal kunne håndteres når den bliver voksen og skal til dyrlægen osv. Vil du have 6-8 besværlige år, eller nemme år?
Bla bla bla.... Hilsen Julia

AlisVolatPropiis

Det er svært...og dødulovligt dertil....for ikke at snakke om -medmindre du viiiiiiiirkelig kender til ildere og opfylder deres behov, dyremishandling at holde et 100% vildt dyr under forhold der aldrig vil gøre dem tilfredse...lad være med at være egoistisk ligemeget hvor nuttet den er! Den hører til i naturen hvor den har det bedst. Aflever den på en vildtplejestation så den kan få et fuldt og frit liv.

Eliza

Jeg kan godt forstå det ikke er sjovt at få den besked når man havde håbet på noget andet. Og selvfølgelig knytter du dig til sådan en sød lille bebs, problemet kommer også først når den bliver teenager, for så går det søde og "tamme" af den.

Jeg tror ikke der er nogen som har en side hvor de beskriver hvordan det er at leve med en vildilder.

Dem som har haft og set en vildilder som er opfostret i et hjem har altid sagt, at det ikke er dyr man kan have som kæledyr og nogle af dem vil endda mistrives i et almindeligt hjem, så medmindre du har mulighed for at lave en stor voliere den kan sidde i så er det nok en dårlig ide. Og er det så egentlig ikke også bedre at den kommer ud i naturen hvor den hører hjemme.

Jeg ved faktisk ikke om det er ulovligt at tage en vildilder ind? det er det jo med visse racer.

En anden ting er at så lille en hvalp ikke har godt af ikke at have andre af sin slags, for hvordan skal den lære at være en ilder når den "kun" har jer.

Synes desværre du bør aflevere den til en vildplejestation som de andre også skriver selvom det er svært, men for ilderens skyld.
Fordi al den tid jeg kan få med mine dyr er vigtig.

Dyrenørden

Jeg vil også mene det er ulovligt efter som ilderen er fredet i naturen. Du er nødt til at aflevere den på en vildtpleje station så den engang kan blive sat ud igen

Anne

#10
Det ER ulovligt. Vildilderen er fredet i den danske natur (men kan reguleres med tilladelse) og det er ikke lovligt at holde dem som kæledyr. Der har før været sager med folk der havde vilde mårdyr som blev meldt og måtte af med dem. Hvis du virkelig vil beholde den, så skal du søge tilladelse til det, mener det er hos naturstyrelsen, men er lidt usikker på det. Du skal ikke regne med at få tilladelsen dog.

Jeg kan godt forstå du synes den er sød og jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke også ville have helt vildt meget lyst til at beholde sådan en, men det er altså ikke lovligt og den kan få et godt og naturligt liv i naturen, hvor den kan reproducere sig og bidrage til den danske bestand.

Jeg synes helt sikkert du skal levere den på en plejestation mens den stadig er så lille og har en chance for at blive rigtig vild. Du kan jo altid få en tamilderhvalp som er et meget bedre kæledyr og som er lovlig og ligeså nuttet.

Dyrenørden

Hvordan går det med den? Har i den stadig?

Amazing Ferret

#12
Kunne det være den hvalp Sheila har fået ind?

Så er det jo klart den er tam

Dyrenørden

Hvis det er tilfældet så har db omgået loven det er dybt forkasteligt hvis det er tilfældet!

jean08

Hvad blev der af den lille fis ??