Nyheder:

Tip! Du kan linke til en anden bruger ved at skrive

[user]Brugernavn[/user]

Hovedmenu

Ferrets of Milkyway

Startet af Shamua, 3. November 2011, kl. 14:28

Shamua

Opdrætter navn: Ferrets of Milkyway
Målsætning:Jeg ønsker at fremavle sunde dyr der lever længe uden skavanker. En lang levetid for en ilder er ikke bare 4-5 år for os. Jeg håber på at vi kan bidrage med at få den gennemsnitlige levealder op på 8-9 år og meget gerne højere.
Jeg mener måden at gøre dette på, er at kende baggrunden på de dyr vi bruger i avl. Et godt sted at starte er med et par sunde forældre der har en fornuftig baggrundshistorie.

Jeg har et par krav til de dyr vi bruger i avl:

- Sundhed og gode proportioner
Jeg prøver at fremme sundheden hos tamilderen, ved at bruge ildere hvis linjer fremstår sunde og hvor helhedsindtrykket lever op til vores standard for hvordan en velproportioneret ilder ser ud. Her mener jeg blandt andet en god muskulatur, en naturlig holdning, bygning og en korrekt tandsætning.
Jeg går op i at tænderne er korrekte på vores avlsdyr, da jeg ikke ønsker at vores hvalpe skal få nogen gener af tænder der ikke sidder korrekt. Jeg ønsker at bruge dyr som ikke viser nogen genetiske defekter i bygning og muskulatur. Jeg mener at ildere der på den måde fremstår som sunde er fornuftige avlsdyr. Jeg hælder mest til at bruge kraftigt byggede dyr, så man får en fornemmelse af at man har en flot ilder i hånden, der kommer fra og er vokset op under så gode kår som mulig.


- Temperament
Jeg bestræber mig på at give vores hvalpe de bedste genetiske forudsætninger for et godt temperament, og udvælger også forældre-dyrene ud fra krav til deres temperament, personlighed og håndterbarhed.

- Vores krav til pelsfarve
Her bruges dyr i avl med farverne; Mørk og almindelig vildtfarvet, mørk og almindelig pastel og albino, med en målsætning om at få mørke vildtfarvede og pasteller og albinoer med jævn og god farve, samt tydelige markering hos vildtfarvet og pastel. Dette er hvad der falder i min smag, såvel også typisk det som efterlyses i udstillingsøjemed.
Det understreges dog, at farve ikke er førsteprioritet i udvælgelsen af et avlsdyr.

Jeg bruger ikke silver, chocolate self/solid eller black self/solid i linjer.

- Aftegn
Prioriteringen er at avle på dyr uden andre aftegn end den påkrævede og naturlige bandit-maske alle farvede ildere har i større eller mindre udstrækning. Men jeg afviser ikke en ellers god linje, med gode forudsætninger for at fremme sundhed og levealder, på grund af en lille fremkomst af BIB - altså få hvide hår på brystregionen. Dette aftegn finder jeg acceptabelt idet der indtil videre ikke er påvist nogle helbredsmæssige skavanker ved dette. Hvilket der ofte binder sig til andre aftegn som f.eks. blaze og harlekin.

Det er et langsigtet mål at fremme genpuljen i Danmark. Jeg ønsker at bidrage med bedre sundhed og længere levealder. Dette har vist sig muligt i udlandet. Derfor vil vi også bestræbe os på altid at vælge avlsdyr der ligger så tæt op af vores målsætning som muligt.

Personer: Marianne Eriksen
Sted: Hammershøj
Starttidspunkt for opdræt: 2012
Kuld siden opstart: 8 kuld
Antal dyr i avl: 8 tæver og 9 hanner - mange har dog relation til hinanden.
Avlsdyr og linjernes oprindelse: 7 dyr fra England, 2 dyr fra Ungarn, 2 dyr fra Letland, 1 dyr fra Frankrig, 2 dyr Rusland, 2 dyr fra Danmark og 1 dyr fra Holland.

Farve: Mørk vildtfarvet, vildtfarvet, mørk pastel, pastel og Albino
Pelstype: Primært korthår, ønske om at opstarte en angora linje.
Aftegn: Avler ikke efter dyr med aftegn, men hvide hår på halsen kan forekomme i linjerne.
Foder: Alle vores dyr lever af tørkost, som er baseret på kød, og BARF.

Salg til personer under 18: Ja, hvis forældre er med i købet. Dog ikke til personer under 16 år, men undtagelser kan ske i enkelte tilfælde.
Salg til avl: Ja, hvis vores krav bliver opfyldt. Der vil være en stram kontrakt på hvalpe til avl. Sælger oftes kun avlsdyr til folk jeg har kendt i lang tid.
Opfølgning på hvalp: Vi forventer opfølgning på hvalpe minimum 3 gange i løbet af hvalpens første leve år. Herefter forventer vi opfølgning på hvalpe minimum 1 gang om året. Ligeledes forventes det at køber revaccinerer hvalpe 1 gang om året, de første 5 år af ilderens levetid.
Salg til førstegangs købere: Ja
Hjemmeside: www.ferretsofmilkyway.dk
Kontakt: ferretsofmilkyway@hotmail.dk


Pris på hvalp:
Kæl – 2500 dkr
Avl – 3500 dkr

Salg til udland, priser inkluderer EU pas og rabies vaccine + det der normalt medfølger en hvalp*:
Kæl – 3500 dkr
Avl – 4500 dkr

*Med hvalp medfølger: Chip, sundhedtjek, sundhedsbog, stamtavle, billeder fra opvækst hos opdrætter, en lille gave til hvalpen, råd og vejledning fra opdrætter gennem hvalpen levetid.


Vh. Marianne

Shamua

Parringen for 2012 er offentlig på hjemmesiden :)

Vh. Marianne

Lena og Peter

Vi glæder os rigtig meget til denne parring... Det kunne jo være at det kom en rigtig lille pastel prinsesse.. :love:

Shamua

Citat fra: ilderbanden Dato  3. November 2011, kl. 15:44
Vi glæder os rigtig meget til denne parring... Det kunne jo være at det kom en rigtig lille pastel prinsesse.. :love:
Ja hvis vi er meget heldige :)

Vh. Marianne

Shamua

Ferrets of Milkyway er stadig kørende. Vi forventer skønne hvalpe i 2020.

Mvh. Marianne og Tommy

Vh. Marianne