Nu er jeg igang med at lave tørret kød(svin)
Nogen der har en ide hvor længe det skal have?
De er skåret i mindre stykker.
har lige givet kylling 3 timer og 45 minutter. mon ikk de skal ha nogenlunde det samme?!!!
Jo, det tror jeg da. :) Hold da kæft jeg får en lang nat :)
Hvorfor skal jeg altid begynde på sådan noget så sent? :D
det kommer jo an opå hvor tykt det er og hvor varm din ovn er
svin er ikke det bedste at tørre...det er ret fedt og fedt fordærves nemt :)
Svinekød er desværre det eneste han kan lide.
Jeg har lige snakket med en veninde der er kok hun siger når man tørre kød til mennesker kan man også gøre det i mickro bøljeovnen.. :)
Så det prøver jeg lige at se om man kan.
Jeps det med mickrobølje ovnen virker.
ved 500w på et stykke bageparpir.
og så vente til det bliver gyldent.
Selvom det ikke er helt fast så har det fået nok.
Og så ud på et viskestykke og lade det tørre i 5 minutter.
Så er det ligesom det tørret kød man køber næsten, self ikke lige så pænt udskåret :)
Citat fra: NannaMB Dato 9. August 2010, kl. 22:45
Jeps det med mickrobølje ovnen virker.
ved 500w på et stykke bageparpir.
og så vente til det bliver gyldent.
Selvom det ikke er helt fast så har det fået nok.
Og så ud på et viskestykke og lade det tørre i 5 minutter.
Så er det ligesom det tørret kød man køber næsten, self ikke lige så pænt udskåret :)
hvor lang tid fik det så???
ikk fordi jeg har en microovn, men men måske andre kan bruge fiffet;)
hvikle kød er det, fra svin? :)
Citat fra: AnneME Dato 10. August 2010, kl. 12:22
hvikle kød er det, fra svin? :)
jeg har brugt kylling denne gang
Det er altså ikke så godt :/ med alt det fedt der er i svin....så kan det kun holde sig som alm kød ville...-til menneskeføde slet ikke...og til ildere....maks et døgn udenfor køl...og op til tre dage i køleskabet, så kan man altså næsten ligeså godt lade være :/
Tørret kød man selv laver kan kun holde sig ti dage, medmindre man fryser det ned...men svin er værre....det er også derfor der ikke laves Jerky til menneskeføde af svin, men det kan laves med det meste andet kød og endda fisk...
ok, så bare noget kyllingekød i ovn i lang tid :-)
De servere det på resturanter som jeg har lavet det, så helt skadeligt må det da ikke være.
serverer de det også efter det har ligget ude en hel dag?
det skal i hvert fald være meget rent kød....intet fedt...men sådan er det jo altid med tørret kød...det skal være meget magert...
Og har set svine jerky dog...men ja...uden fedt overhovedet. Og svin er ikke særligt sundt for ildere i længden...