Har diskuteret med et par stykker om, hvordan de laver ducksoup og der var et par forskellige bud.
Syntes at det kunne være sjovt at have lidt forskellige opskrifter samlet herinde.
Den sidste opskrift jeg brugte:
1 andelår
2 kyllingelår
3 hele æg med skal
1-2 dl ziwipeak
Andre bud?
Jeg laver det sådan her: (Jeg bruger altid en hel kylling)
Duck Soup:
1) Kog kyllinge eller kalkunstykker (med fedt, skind og ben).
2) Pulveriser noget kvalitets ilder eller killingetørkost i en blender.
3) Skær kødet (fedt og skind) ud i små stykker når det er færdigkogt og purér det i en blender med vandet det er kogt i. Konsistensen skal være som en tynd suppe.
4) Bland suppen med det pulveriserede tørkost, Olie og et par æg (Hvor mange afhænger af mængden af doucksoup) og frys det som ikke skal bruges indenfor et par dage (evt. i isterningebakker).
Jeg bruger også kylling
Koger en kylling.
Putter tørfoder i gryden.
Blender det hele samme.
Og så når min små monster skal ha det, kommer jeg olie og nogen gange æg i.
nu bliver jeg nødt til at spørge hvad det er for en olie i bruger og om æggene skal være rå eller kogt? :)
Jeg koger kylling i vand (skind, ben, kød - men ikke i overvægt, evt indmad, alt..). Når det er mørt tager jeg kyllingen op af vandet og piller den fra hinanden i små stykker, jeg smider alle blendelige dele tilbage i gryden, hvilket vil sige alt undtagen lårbensknoglerne. Så smider jeg her et par æg med skal i og koger det endnu mere, indtil vandet (det samme fra start, man skal ikek smide vandet ud, det har jo alt det gode). Når det så er passende med vand ift "fyld" så tager jeg det af blusset og smider noget tørfoder i, og som regel noget olie også. Det kan være lidt olivenolie og fiskeolie, eller kun fiskeolie.
Når det er kølet en smule og tørfoderet har ligget og suget lidt væske så blender jeg det hele, og når det er kølet mere så hælder jeg det hele i isterningeposer ved hjælp af en tragt og så kommer det i fryseren.
Jeg plejer at have en del knogler i mit ducksoup og så timer jeg det gerne med at de f.eks. får det på hjertedage/indmadsdage eller på dage hvor de får daggamle kyllinger.
jeg synes det kommer til at lugte ret meget af fiskeolie når man putter det i, så ens ildere skal kunne lide det fra start ellers bliver det ret svært at give det. (har selv prøvet det)
jeg putter altid olien i til sidst når det ikke er helt varmt mere. Jeg har ikek tæntk over at de lugter meget af fisk faktisk, men måske er det en anden slags olie.
mine kan ikke lide fiskeolie hvis det lugter rigtig af fisk så det er jo nok derfor især.. eller ved ikke om de ville kunne lide det idag for der er mange ting der har ændret sig efter Snappi ikke er her mere, lidt underligt :S
nå ok. så de må gerne få tilberedte knogler, så længe de bliver blendet? :)
ja når de er blendet fuldstændigt så de er pulveriserede kan de jo ikke skade.
Jeg gør lige som Anne mht at skille kyllingen ad og koge videre bagefter.
Når det så er helt kogt i smadder så blender jeg det hele sammen til en suppe. Blender tørfodder til pulver (Hurra for min elskede mini hakker, der er ikke det den ikke kan pulverisere) så tilsætter jeg tørfodderet og æggeblommer, pisker det hele sammen og fryser det ned i passende portioner.
Jeg tilsætter først olien når de får suppen serveret, altså tilsætter jeg olie i hver enkelt portion :)
jeg bruger i øvrigt også and engang imellem, sammen med kylling. Det er især hvis det er fordi jeg gerne vil opfede nogen en smule.
okay, jeg fik lavet ducksoupen, men ingen af dem gad at spise det :( tossede dyr :)
Har lavet en med tun, kogte æg med skal, og tørfoder :) blandede det hele, skar det i små stykker, og det var væk på ikke ret lang tid :) De elskede det.
Citat fra: ildermor Dato 20. Februar 2011, kl. 23:25
Har lavet en med tun, kogte æg med skal, og tørfoder :) blandede det hele, skar det i små stykker, og det var væk på ikke ret lang tid :) De elskede det.
Hm ved ike om jeg vil kalde det der ducksoup! Nok nærmere fishsoup! Men mener der er noget med at ildere ikke så godt kan tåle tun...
man skal ikke give for meget tun pga tungmetaller, men lidt er ok engang imellem.
Jeg laver ducksoup som Karina og Anne. De sidste par gange har jeg så valgt en hel and, i stedet for kylling.
Citat fra: Mustela Dato 21. Februar 2011, kl. 15:09
Jeg laver ducksoup som Karina og Anne. De sidste par gange har jeg så valgt en hel and, i stedet for kylling.
Så er det også sårn lidt mere "duck"-agtigt;o)
And er også super i ducksoup :) jeg blander tit and og kylling, men and er jo noget federe, så jeg vurderer lidt ud fra hvor fedt jeg vil have det. bruger man det som recovery eller opfedning er det jo fint nok
Så har jeg også lavet det som Anne :)
Men ja Fnug gider det heller ikk rigtigt, men jeg har overbevist mig selv om det en vane sag så hun får det til aften idag..
og igen næste lørdag så må vi se om det ikk bliver et Hit alligevel :fnis:
Citat fra: Louise V Dato 26. Februar 2011, kl. 16:09
Så har jeg også lavet det som Anne :)
Men ja Fnug gider det heller ikk rigtigt, men jeg har overbevist mig selv om det en vane sag så hun får det til aften idag..
og igen næste lørdag så må vi se om det ikk bliver et Hit alligevel :fnis:
Har du prøvet at give hende det med dine fingre eller en te ske? det gjorde jeg med den ene af mine for han ville heller ikke have det i starten, men da han endelig fik smagt på det, kunne han ret godt lide det og nu spiser han det uden problemer :)
Jeg prøvede med fingerne men det gad hun heller ikk :fnis:
Men sad faktisk og overvejede og give hende det i en sprøjte måske..
heheh de har nogen sjove ideer nogen gange altså ;)
Du kan også tage lidt på fingeren og komme en lille smule på hendes næse eller lige rundt om hendes mund, for så slikker hun det af og så får hun da smagt på det og hvis hun stadig ikke vil have det bagefter, så er der nok ikke så meget at gøre ved det :) du kan selvfølgelig blive ved med at tilbyde hende det og se om hun af sig selv en dag gider det, men der er ingen garanti for det :)
hun ville gerne spise det af fingeren :D jubii så det ikk spildt arbejde..